ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 
 
 

Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε.  

Το 1980 απεφοίτησε ως αριστούχος από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών (Ελληνικό Τμήμα) και έλαβε την πρώτη υποτροφία για ιατρικές σπουδές στη Γερμανία από τον DAAD (Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών).

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμια του Μονάχου (LMU Muenchen) και του Βερολίνου (FU Berlin). Το 1987 έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη Γερμανία (Approbation als Aerztin) και το 1988 την άδεια ασκήσεως στην Ελλάδα.

Υπηρέτησε ως αγροτική ιατρός στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κυπαρισσίας όπου ήταν υπεύθυνη για επτά όρεινά χωριά της Τριφυλλίας.

Μετεκπαιδεύτηκε στη σύγχρονη χειρουργική μαστού και συγκεκριμένα στις ογκοπλαστικές τεχνικές στα Διαπιστευμένα Κέντρα Μαστού Πανεπιστημίων Φρανκφούρτης (2005) και Ντύσσελντορφ (2008).
Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά (Α Χειρουργική- Διευθυντής επ. Καθηγητής κ. Ρήγας) και στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα (Α Χειρουργική Κλινική και Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων, (Δ/ντής Καθηγητής κ. Χατζηγιαννάκης) την επταετία από το 1989 έως το 1996. Στη διάρκεια της ειδικότητός της ήταν σε κλινικές πρώτης γραμμής με πολλές και βαρειές εφημερίες και πλήθος επειγόντων περιστατικών. Εκτέλεσε χιλιάδες επεμβάσεις ως χειρουργός και ως πρώτος βοηθός από όλη τη γκάμα της χειρουργικής (μαστός, κοιλιά, αγγεία, θυρεοειδής, μετεμοσχεύσεις νεφρού, ήπατος και παγκρέατος, χειρουργική της παχυσαρκίας, χειρουργική του πρωκτού και φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου). Επίσης εργάστηκε στη χειρουργική μονάδα αυξημένης φροντίδας του Τζανείου και στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του Ευαγγελισμού. Συμπλήρωσε τη χειρουργική της εκπαίδευση εργαζόμενη στη γυναικολογική Κλινική του Ευαγγελισμού και στην Α Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της ήταν υπεύθυνη για την επιστημονική παρουσία της κλινικής και στα δύο νοσοκομεία.
Το 1990 και το 1992 έκανε εκπαιδευτικά ταξίδια στη Γερμανία (Πανεπιστημιακή κλινική Φρανκφούρτης- Prof. Christoph Hottenrott) για να εκπαιδευθεί στη λαπαροσκοπική χειρουργική, η οποία τότε μόλις ξεκινούσε. Ανήκε σε μία από τις πρώτες χειρουργικές κλινικές που εφάρμοσαν τη λαπαροσκόπηση στη χώρα μας από το 1992.
 
Αρίσετυσε στις εξετάσεις για Αποκτηση Τίτλου Ειδικότητος Χειρουργικής το Φεβρουάριο του 1996 και έλαβε πρόταση για να παραμείνει ως Επιμελητεύουσα Χειρουργός και από τις δύο κλινικές που είχε θητεύσει.
 
Από το 1996 έως το 1998 ήταν Eπιμελήτρια στο Νοσοκομείο Υγεία στην Κλινική Eλάχιστα Eπεμβατικής Χειρουργικής.

Από το 1999 έως το 2010 διετέλεσε  Επιστημονική Συνεργάτις και μετέπειτα Επιμελήτρια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και υπευθυνη για την επιστημονική δραστηριότητα της Κλινικής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής, μιας πρωτοπόρας κλινικής που δημιούργησε σχολή στη λαπαροσκοπική χειρουργική και έφερε τη ρομποτική χειρουργική στη χώρα μας. Ίδρυσε Ιατρείο Μαστού στην Κλινική σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες και εισήγαγε τις σύγχρονες διαγνωστικές προσεγγίσεις και τις ογκοπλαστικές χειρουργικές τεχνικές.
 
Το 2006 μετέβη Groseto της Ιταλίας όπου εκπαιδεύτηκε στη χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci. Ανήκε στην ομάδα που εκπαιδεύτηκε και εφήρμοσε πρώτη τη ρομποτική χειρουργική στη χώρα μας (από το 2006 το σύστημα DaVinci και από το 1999 προγενέστερα ρομποτικά συστήματα).
 
Τα τελευταία χρόνια ακολούθησε καινοτόμες τεχνικές και προσεγγίσεις στον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις. Εφήρμοσε στο Ιατρικό Αθηνών την βιοψία με κόπτουσα βελόνη υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση (CORE BIOPSY)- τεχνική που αντικαθιστά την ανοικτή βιοψία υπό γενική αναισθησία και έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγονται άσκοπα χειρουργεία. Υπήρξε επίσης από τους πρωτοπόρους στην εφαρμογή των ογκοπλαστικών τεχνικών στη χώρα μας, τεχνικές που οδηγούν πολύ συχνά στην αποφυγή της μαστεκτομής. Τέλος μαχήθηκε και εξακολουθεί να μάχεται για τη λειτουργεία Ογκολογικών Συμβουλίων και την εφαρμογή των διεθνών κατευθυντηρίων σχετικά με τις μαστολογικές ασθενείς στη χώρα μας.
 
Από το 2010 διευθύνει τη δική της χειρουργική ομάδα στο Ιατρικό Αθηνών έχοντας ως κέντρο βάρους τη σύγχρονη χειρουργική του μαστού (ογκοπλαστική) και τις λαπαροσκοπικές τεχνικές.

Έχει ενεργό δράση στην επιστημονική κοινότητα επί μία εικοσαετία παρουσιάζοντας εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύοντας σε σημαντικά επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πολλών εταιρειών και έχει συνδιοργανώσει ελληνικά και διεθνή συνέδρια παρακολουθώντας και συμβάλλοντας στις εξελίξεις της χειρουργικής του μαστού καθώς και της λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής. Έχει παρουσιάσει επανειλημένα την προσωπική της δουλειά της στην ογκοπλαστική χειρουργική του μαστού και έχει κληθεί να εκπαιδεύσει νεώτερους συναδέλφους στη σύγχρονη χειρουργική του μαστού. Λαμβάνει τακτικά μέρος σε Ογκολογικό Μαστολογικό Συμβούλιο.

Το ιδιαίτερο ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι ο κληρονομούμενος καρκίνος του μαστού και η ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στο μαστό.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣTΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

 

  ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

   28 - 29  Σεπτεμβρίου 2016: - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 
 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΥ  (ΕΧΕΜ)
Προσκεκλημένη ομιλήτρια με  θέμα: <<Χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου >> , συζήτηση  με το κοινόΠολεμικό Μουσείο Αθηνών.

   1 - 2 Οκτωβρίου 2016: - ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ 2016 –Προσκεκλημένη ομιλήτρια με  θέμα:<< Kληρονομούμενος καρκίνος  μαστού και ωοθηκών – Γονιδιακός έλεγχος και  προφυλακτικές επεμβάσεις>>  AthenaeumΙntercontinental.

    15 - 16 Οκτωβρίου 2016:  19η Ετήσια Διημερίδα – Μετεκπαιδευτικό Μάθημα,  «Καρκίνος Μαστού»  Αμφιθέατρο ΝΙΜΙΤΣ – Προσκεκλημένη ομιλήτρια με θέμα :   
 Παρουσίαση Κλινικών Περιπτώσεων - Κλινικό  Φροντιστήριο.

  18 - 20 Νοεμβρίου 2016:  -Ελληνική Διεπιστημονική Εταιρία Καρκίνου του Μαστού -  <<Handson   στην προεγχειρητική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού>> Προσκεκλημένη  στο προεδρείο με θέμα:  Επιλογές μεθόδου βιοψίας με βάση το εύρημα - MetropolitanHospital.

 

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 

  23-25 Σεπτεμβρίου2016: Συμμετοχήστο  AMLI-  Athens Medical  Leadership &
    Innovation Conference -
Μέγαρο  Μουσικής Αθηνών

  24-25  Ιουνίου 2016: 4ο Συνέδριο ΕΧΕΜ (Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας
    Μαστού).Προσκεκλημένη Ομιλήτρια με θέμα: Είναι θεραπευτικός ο λεμφαδενικός
    καθαρισμός; Πόσο χρειάζεται σήμερα;
TitaniaHotel– Aθήνα .

  9–11 Ιουνίου2016 : Συμμετοχήστο IBUS 2016 - Breast Imaging and Image- 
    guided Intervention .
Ευγενίδειο  Ίδρυμα,
ΑΘΗΝΑ

              3-5 Ιουνιου  2016 :  Συμμετοχή στο Breasy Seminar - Advance Cource on
                 Multimodality Detection and Diagnosis of Breast Diseases . László Tabár, M.D.,
                 F.A.C.R. (Hon) -
Hotel Divani Caravel.

              26-28 Μαΐου 2016 :Συμμετοχή στο 36ο ετήσιο Συνέδριο της Γερμανικής
                 Μαστολογικής Εταιρείας,
 (SENO2016) Deutsche  Gesellschaft  für  Senologie 36. 
                 Jahrestagung
  , Internationales  Congress Center Dresden.

              8-9 Μαΐου 2016 : 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης  Μαιευτήρων Γυναικολόγων
                Ελλάδος, Ένωση Μαιευτήρων–Γυναικολόγων Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής  
                Αθηνών
. Συμμετοχή ως σχολιάστρια, με θέμα :ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ.

            9-11 Μαρτίου 2016 : Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο
                Μαστού
 στο Άμστερνταμ . ECCO European  Cancer Organisation - EBCC10 (
                10
th European Breast Cancer Conference 2016).

04-6 Φεβρουαρίου 2016  : « 5Ο Συνέδριο Καρκίνου Μαστού 2016, Τι άλλαξε, Τι αλλάζει »  Ογκολογική Εταιρεία Έρευνας & Εκπαίδευσης  Ξενοδοχείο Hilton  Athens, Aθήνα. Προσκεκλημένη  ομιλήτρια με θέμα : Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στην αντιμετώπιση του πρώιμου καρκίνου του μαστού.

25-27 Ιουνίου 2015: Συμμετοχή στο 35ο Συνέδριο της Γερμανικής Εταιρείας Μαστολογίας(Deutsche Gesellschaft fuer Senologie) στη Λειψία.

19-20 Ιουνίου 2015: 3ο Συνέδριο ΕΧΕΜ (Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού). Προσκεκλημένη Ομιλήτρια με θέμα: DCIS- H θέση της ορμονοθεραπείας.

2 Ιουνίου 2015  : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Προσκεκλημένη Ομιλήτρια με θέμα: «Καρκίνος  Μαστού : Σύγχρονη διάγνωση και αντιμετώπιση»

14-15 Μαρτίου 2015: 1η Επιστημονική Συνάντηση- Σπάνιοι συμπαγείς όγκοι. Προσκεκλημένη ομιλήτρια με θέμα: Φυλλοειδείς Όγκοι του Μαστού

12-13 Δεκεμβρίου 2014: Συμμετοχή  στην 1η Διεπιστημονική προσέγγιση του καρκίνου του μαστού- Από τη θεωρία στην πράξη, Διεθνές Συνεδριακό  Κέντρο Αθηνών  ( Μέγαρο Μουσικής)

12- 15 Νοεμβρίου 2014: 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο  Χειρουργικής & Διεθνούς Χειρουργικού Φόρουμ 2014 Ξενοδοχείο Hilton, Ελεύθερη Ανακοίνωση με θέμα :   Ογκοπλαστική  χειρουργική μαστού- Ογκολογικά , χειρουργικά και αισθητικά αποτελέσματα από την αναδρομική μελέτη 111 ασθενών.

18-19 Οκτωβρίου 2014:   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΥ  (ΕΧΕΜ) 17η Ετήσια Διημερίδα – Μετεκπαιδευτικό Μάθημα,  «Καρκίνος Μαστού»

             Αμφιθέατρο ΝΙΜΙΤΣ Προσκεκλημένη ομιλήτρια με θέμα :   Παρουσίαση Κλινικών
             Περιπτώσεων - Κλινικό  Φροντιστήριο

             13 Οκτωβρίου 2014 :  Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Προσκεκλημένη ομιλήτρια με
             θέμα:  Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του τριπλά αρνητικού καρκίνου του
             μαστού – Χειρουργική Αντιμετώπιση.

19-21 Ιουνίου 2014: Συμμετοχή στο 34ο Συνέδριο της Γερμανικής Εταιρείας Μαστολογίας (Deutsche Gesellschaft fuer Senologie) στo Βερολίνο.

25-26 Απριλίου 2014: Συμμετοχή στην  9η Επιστημονική Διημερίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ  με θέμα: Πολυπαραγοντική Αντιμετώπιση των Ογκολογικών Περιστατικών. Τεχνολογικές εξελίξεις στην Ακτινοθεραπεία με στόχο την ίαση και την προστασία των υγιών ιστών.Προσκεκλημένη ομιλήτρια με θέμα :Nεότερα δεδομένα στη διαχείριση των μασχαλιαίων λεμφαδένων

19-21 Μαρτίου 2014: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο Μαστού EBCC9(European Breast Cancer Conference 2014 ) στη Γλασκώβη.

15-16 Φεβρουαρίου2014:ΣυμμετοχήστοEuroson School  “ Elastography & Interventional  US”,  Ξενοδοχείο  Crowne Plaza, Αθήνα

Το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014είναι υπεύθυνη τηςΕΧΕΜ (Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού) για τις μηνιαίες παρουσιάσεις μαστολογικών περιστατικών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι παρουσιάσεις γίνονται στα γραφεία της εταιρείας την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα στις 20:30.

28-30 Ιουνίου 2013: 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣΤΟΥ:Συμμετοχή ως μέλους του Προεδρείου σε Συνεδρία Ελεύθερων Ανακοινώσεων καθώς και με τρείς  ελεύθερες ανακοινώσεις, η μία εκ των οποίων βραβεύτηκε:

  • ΟΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ: ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 78 ΑΣΘΕΝΩΝ Αναστασάκου Κ., Καραγιάννη Ε., Μέντη Β. (βραβευμένη ως η πρώτη δημοσίευση με ογκολογικά αποτελέσματα ογκοπλαστικής στον Ελλαδικό χώρο).
  • ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΙΟΨΙΑ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕ ΚΟΠΤΟΥΣΑ ΒΕΛΟΝΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 158 ΒΙΟΨΙΩΝ ΣΕ 132 ΑΣΘΕΝΕΙΣΑναστασάκου K., Καραγιάννη E.,  Μέντη B., Μοναστηριώτη Σ. , Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
     
  • ΦΥΛΛΟΕΙΔΕΙΣ ΟΓΚΟΙ ΜΑΣΤΟΥ-ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 60 ΑΣΘΕΝΩΝ  Αναστασάκου Κ., Αντωνοπούλου Ζ., Καραγιάννη Ε., Σπηλιάδη, Κοτσάνης Σ., Μαρκόπουλος Χ. Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

 

                26-28 Ιουνίου 2013:Συμμετοχή στο 33ο ετήσιο Συνέδριο της Γερμανικής
                Μαστολογικής Εταιρείας, Deutsche Gesellschaft fuer Senologie
και στο Workshop
                για τις "Εξελίξεις στη σύγχρονη χειρουργική του μαστού και στην αποκατάσταση"

                ✓  Οκτώβριος 2012:   14η Ετήσια Διημερίδα – Μετεκπαιδευτικό Μάθημα
                 Καρκίνος Μαστού.
Προσκεκλημένη ομιλήτρια με θέμα «Εκκριμμα από τη θηλή» στο
                 Ειδικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Αντιμετώπιση Καλοήθους Νόσου». Αθήνα,


                  (Χρονική περίοδος 2011-2012)  Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στα Εκπαιδευτικά
                  Σεμινάρια Χειρουργικής Εταιρείας

                  12-13 Δεκεμβρίου 2011:Προσκεκλημένη Ομιλήτρια στο Θ. Σεμινάριο με
                  θέμα,«Χειρουργικές Επεμβάσεις  με Διατήρηση του Μαστού». Τίτλος εισήγησης:
                  Αποτελέσματα της Ογκοπλαστικής Χειρουργικής στον Καρκίνο του Μαστού.

                 14-15 Οκτωβρίου2011 : Συμμετοχή στο «Oncotype DX- Breast cancer Forum
                 Amsterdam».
Μετά από πρόσκληση της Genomic Health.

                 2-3 Οκτωβρίου 2010: 13η Ετήσια Διημερίδα – Μετεκπαιδευτικό Μάθημα
                 Καρκίνος Μαστου «Εξελίξεις και Αναπάντητα Ερωτήματα».
Προσκεκλημένη
                 ομιλήτρια με θέμα «Μασταλγία» στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
                «Αντιμετώπιση Καλοήθους Νόσου».
Αθήνα,

                 25-27 Ιουνίου 2010: Ελληνική Χειρουργική Εταιρία Μαστού, 1ο Πανελλήνιο
                 Συνέδριο (ΕΧΕΜ).
Συμμετοχή ως σχολιάστρια, στο Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα :
                 Απεικόνιση Μαστού. Αθήνα,

                11-13 Ιουνίου 2010: 2η Διεθνής Συνάντηση Ογκολογιάς Μαστού-. Η
                χειρουργός συμμετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή. Αθήνα,

                Ιούνιος 2010: Ελεύθερη Ανακοίνωση στο Συνέδριο Ελληνικής Χειρουργικής
                Εταιρείας Μαστού 2010. Ογκοπλαστική Χειρουργική στον Καρκίνο του Μαστού,
                Παρουσίαση Διαφόρων Τεχνικών με  Αυξανόμενο Βαθμό Δυσκολίας
. Κ.
                Αναστασάκου, Ι. Γιαννάς, Κ. Engel, G. Schrappe, Κ. Κωνσταντινίδης, Θ.
                Αντωνάδου.

                Νοέμβριος 2010:Ελεύθερη Ανακοίνωση στο Συνέδριο Ελληνικής Χειρουργικής
                Εταιρείας 2010. Ογκοπλαστική Χειρουργική στον Καρκίνο του Μαστού.
                Παρουσίαση των Τεχνικών μας
. Κ. Αναστασάκου, Κ. Κωνσταντινίδης, Σ. Χειρίδης, Π.
                Χειρίδης.

                27 Ιανουαρίου 2010:  Ομιλήτρια στις Επιστημονικές Συναντήσεις Ιατρικού Κέντρου
                Αθηνών με θέμα: Χειρουργική Μείωσης Κινδύνου στον Κληρονομούμενο Καρκίνο
                Μαστού.